Waarom je voor een Taylor gitaar moet kiezen

Ben je aan een nieuwe gitaar toe en wil je investeren in topkwaliteit, dan is het verstandig om te kiezen voor een Taylor gitaar. Taylor is een marktleider met ervaring die duurzame gitaren biedt tegen scherpe prijzen, maar er zijn nog meer redenen waarom je de gitaren van het merk Taylor moet kopen. Ga direct verder met het lezen van de tekst hieronder als je wilt weten waarom je voor een Taylor gitaar zou moeten kiezen.

Taylor gitaar

Taylor is in Californië opgericht in het jaar 1974 door Bob Taylor als ontwerper en producent van gitaren van topkwaliteit. Tegenwoordig is Taylor een zeer grote gitaarbouwer die op internationaal niveau bekend is met fabrieken in de Verenigde Staten en in Mexico en werkgelegenheid biedt aan ruim 1.200 medewerkers. Taylor is wereldwijd bekend om het bieden van een snelle, voordelige en praktische manier om de hals van de gitaar vast te maken aan de klankkast en om de krachtige, diepe, heldere en open klanken van de gitaren van dit merk.

Je kiest voor duurzaam

Wil je een duurzame keuze maken, dan moet je een Taylor gitaar aanschaffen. De gitaren van Taylor worden namelijk geproduceerd door het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en door te zorgen voor weinig afval tijdens het productieproces. Hier komt nog bij dat de gitaren vervaardigd zijn uit zeldzame houtsoorten. Dankzij dit milieuvriendelijk proces gaan de gitaren van Taylor langer mee. 

Je eigen Taylor gitaar samenstellen

Kies je voor de aanschaf van een Taylor gitaar, dan heb je de mogelijkheid om zelf je eigen gitaar samen te stellen in de innovatieve Taylor Custom Shop. Het gaat hierbij om de ‘Build To Order’ modellen van Taylor, waarbij je een gitaar geheel naar wens kunt laten maken op maat. 

Scherpe prijs en hoogwaardig materiaal

Je hoeft geen fortuin te betalen om een Taylor gitaar te kopen, aangezien Taylor een scherpe prijs biedt voor de verschillende gitaren tegen hoogwaardig kwaliteit. Taylor is namelijk van mening dat ook personen met een beperkt budget een gitaar van goed kwaliteit kunnen kopen. Het maakt hierbij niet uit of je een beginner of een gevorderde gitarist bent, de gitaren van dit populair merk zijn van een optimale prijs-kwaliteitverhouding voorzien.

Ruim aanbod aan soorten Taylor gitaren

Gitaristen kunnen bij Taylor terecht voor een ruim assortiment aan soorten gitaren die uniek zijn waardoor je voor elke persoonlijkheid en smaak wel de ideale gitaar moet kunnen vinden. Denk zo aan de verschillende akoestische gitaren van Taylor, maar ook aan het uitgebreid aanbod aan elektrische gitaren die je van dit merk kunt kopen.

Een geliefde keuze onder kunstenaars

Er zijn verschillende populaire kunstenaars die inmiddels al voor de gitaren van Taylor gekozen hebben. Denk zo aan onder andere Prince, Dave Matthews, Jason Mraz en Taylor Swift. 

Optimale garantieregeling

Koop je een gitaar van het merk Taylor bij Gooise-Gitaren.nl, dan krijg je maar liefst 12 jaar garantie. Hierdoor ben je op een optimale manier gedekt tegen onvoorziene zaken die mis kunnen gaan waarbij reparaties noodzakelijk zijn.